Skoči na glavno vsebino

Tedni športa

link: Tedni športa – Predstavitveni film

1.Poletni teden športa: Mali Lošinj, Nerezine; Namenjen je dijakom 3. letnikov gimnazije in strojno tehnične šole. Aktivnosti, ki se izvajajo so: deskanje, veslanje stoje, potapljanje na dah, plavanje, odbojka, košarka in tenis. Poleg tega se odpravimo še na enodnevni izlet z barko in organiziramo večerne aktivnosti (športne igre, nočna orientacija, družabne igre…).

2. Zimski teden športa: Italija, Forni di Sopra; Namenjen je dijakom 2. letnikov gimnazije in strojne tehnične šole, mehatroniki – glede na dogovor. Aktivnosti, ki se izvajajo so: alpsko smučanje, deskanje na snegu in spremljajoče aktivnosti: hokej na ledu, drsanje, plavanje, športne igre, smučanje z baklami, večerne animacije. Po smučarskem delu sledi tudi video analiza in zadnji dan veleslalomska tekma.

3. Spomladanski teden športa: Dolenjske Toplice; Namenjen je dijakom 1. letnikov gimnazije, strojne tehnične šole in mehatronike (po dogovoru). Aktivnosti, ki se izvajajo so: kolesarjenje, tenis, orientacija, konjeništvo, kajak, plavanje, lokostrelstvo ter dodatne večerne dejavnosti: športne igre, odbojka, košarka, igre brez meja, disco večer, piknik, zabava ob tabornem ognju.

Z udeležbo na tednih športih se dijakom 1., 2. in 3. letnikov priznavajo športni dnevi. V primeru neudeležbe na tednu športa je dijak dolžan opraviti pet enodnevnih pohodov ali se udeležiti večdnevnega planinskega tabora

v organizaciji planinskega društva Idrija, Cerkno, Žiri in Logatec. Opravičilo za izostanek je lahko celoletna opravičenost od pouka športne vzgoje ali najvišji status športnika oz. kulturnika

.

Dostopnost